Olyckan skedde i Edane, strax öster om Arvika, under torsdagen. Under fredagen meddelade man att mannen hade avlidit.

Man död efter fallolycka på sågverk i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-års åldern som igår eftermiddag råkade ut för en fallolycka på Moelven Edanesågen i Arvika kommun avled igår kväll.

– Detta är ofattbart sorgligt och vi är i djup sorg över att ha förlorat en kollega. Våra tankar går till närmaste familjen, vänner och kollegor i denna svåra stund, säger koncernchef  Morten Kristiansen i Moelven Industrier i ett pressmeddelande.

Olyckan inträffade vid 15-tiden på torsdagen och mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.

Företaget meddelar att polisen varit på plats för att undersöka vad som inträffat och företaget kommer också göra en intern utredning.

-  Detta är en av de mörkaste dagarna i Moelvens historia. Vårt fokus är att ta hand om familjen och medarbetarna på Edanesågen på bästa möjliga sätt, säger Kristiansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.