Stora Valla i Degerfors kommer att bli fullsatt på lördag. En oerhört viktig match väntar ur flera aspekter, enligt klubbchef Suzanne Hällström. Foto: Bildbyrån/SVT

Extremt viktig helg för Degerfors – sportsligt och ekonomiskt

Uppdaterad
Publicerad

Det kan vara säsongens viktigaste match som väntar för Degerfors på Stora valla på lördagen. Både sportsligt och ekonomiskt.

– Fantastiskt. Så mycket publik som väntas nu har vi inte haft på många år, säger Suzanne Hällström, klubbchef i Degerfors IF.

Klubben räknar med 5 500 åskådare och intäkter på cirka 1,5 miljoner kronor på den så kallade gratismatchen, där företag och privatpersoner har förbundit sig att betala en förutbestämd summa pengar per åskådare som kommer.

– Det blir lapp på luckan, säger Leif Olsson som är marknadsansvarig i klubben.

Degerfors IF

Matchen blir dessutom Degerfors första allsvenska hemmamatch med normal publikkapacitet sedan 1997

Viktigt sportsligt också

Sportsligt handlar det för Degerfors om att spela för att hänga kvar i allsvenskan. När det återstår åtta omgångar av serien ligger laget på kvalplats en poäng efter just Halmstad som står för motståndet.

– Det är klart att det är en viktig match. Det är det alltid när det drar ihop sig till de sista omgångarna, säger tränaren Andreas Holmberg.

– Vi måste ge allt för laget, både offensivt och defensivt, säger mittfältaren Abdelrahman Saidi.

Derbyt viktigast

Viktig match, men inte viktigast, enligt honom.

– Nej, nästa match mot Örebro, den är riktigt viktig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet