Foto: SVT

Hovrätten ska pröva Hells Angels-dom

Publicerad

Hovrätten prövar Värmlands tingsrätts dom att Karlstad kommun får lov att vräka HA  från klubblokalen i Härtsöga. Det beslutade Hovrätten i Västra Sverige i dag.

Hells Angels, eller Solstadens motorklubb, hyr lokalerna av Karlstad kommun och två olika tvister mellan kommunen och klubben har pågått i flera år.

Tvisten som nu ska prövas av Hovrätten handlar om om försäkringen av lokalerna som ägs av Karlstad kommun.

När Solstadens motorklubb inte kunde försäkra gården menade kommunen att man hade rätt att vräka klubben.  Tingsrättens dom från december i fjol gav också kommunen rätt att vräka motorklubben.  Men klubbens advokat Ismo Salmi överklagade domen, och i dag kom alltså beslutet att Hovrätten ska pröva ärendet.

Men det finns ytterligare en tvist kring ett formellt fel i uppsägningen. I den tvisten väntas ett datum för en föredragning i Högsta Domstolen komma någon gång under våren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hells Angels klubblokal i Härtsöga

Mer i ämnet