Karta över området som är avstängt för trafik nattetid. Foto: Arvika kommun.

Arvika centrum fortsatt avstängt

Uppdaterad
Publicerad

På grund av nattligt oväsen från bilar har Arvika kommun beslutat att förlänga förbundet mot bilkörning i innerstan till och med september.

I samråd med polisen har Arvika kommun beslutat om att den utvidgade avstängen, som gäller stora delar av Arvika centrum, ska gälla i en månad till. Avstängningen beror på att boende i området under en längre tid besvärats av oljud från bilar som kör runt nattetid. Avstängningen gäller från klockan 22 på kvällen till klockan 6 på morgonen. Det är också förbjudet att parkera i området under denna tid.

Förbudet gäller inte taxitrafik och trafik till eller från adresser på markerade sträckor när det gäller varuleveranser till eller från butiker eller motsvarande, transporter av gods eller boende, transport av gäster till eller från hotell eller motsvarande, transport av sjuka eller rörelsehindrade, fordon som används i servicearbete samt post-och tidningsdistribution.

Arvika kommuns hemsida kan man se en utförligare beskrivning av den utvidgade avstängningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.