Foto: SVT

Arvika kommun överklagar trafikbeslutet

Publicerad

Arvika kommun överklagar länsstyrelsens beslut om att upphäva förbudet mot nattlig trafik i stora delar av centrum. De ansöker också om inhibition, vilket i praktiken innebär att centrumgatorna skulle kunna bli avstängda igen, åtminstone en tid framöver. 

I förra veckan beslutade Länsstyrelsen i Värmland att Arvika kommuns trafikförbud inte var lagenligt och skulle upphävas. Bland annat därför att det var för omfattande och inte i första hand gällde trafikstörningar utan ordningsproblem.

Trafikförbudet upphävdes omedelbart och i helgen var fordon med tunga basspelare åter ute på gatorna i centrum, mitt i natten.

Men nu överklagar alltså Arvikas kommunstyrelse beslutet och ansöker om inhibition. Inhibition betyder att länsstyrelsens upphävande av trafikförbudet inte börjar gälla förrän kommunens överklagan har behandlats av Transportstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer