Arvikafestivalen gav ringar på vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Arvikafestivalen engagerade många ungdomar och satte färg på Arvika från starten 1992 till slutet 2010. För en hel del blev det också starten på ett liv som företagare.

När Arvikafestivalen hölls 1999 var det är andra året som Stefan Skoglund och Marcus Frödin var huvudansvariga för festivalen. Ända sedan starten -92 hade de på ett eller annat sätt engagerat sig i festivalen. Det ledde vidare till projekt och idéer. Stefan och Marcus skrev bland annat en bok om arrangörsskap. Dessutom startade de ett utbildningsföretag i personligt entreprenörskap som de driver idag. Båda utbildar och föreläser nu runt om i hela landet, allt med Arvikafestivalen som inkörsport.

– Det har ju påverkat hela mitt liv, framför allt yrkesbanan. Vi skulle ju aldrig kunna ha byggt upp de här företagen på det sättet vi gjort eller skrivit böcker om vi inte hade haft Arvikafestivalen som bas, säger Stefan Skoglund.

– Den skolan det innebär att få vara med och göra någonting från idé och sedan förverkliga den. Man lär sig genom att göra det på riktigt. Man får ta stort ansvar och helt enkelt bara göra det. Det är extremt lärande, säger Marcus Frödin.

Leena Hagsmo vid Karlstads universitet har forskat på vilken betydelse Arvikafestivalen hade för de människor som jobbad med den. Se Värmlandsnytts studiointervju med henne här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer