Foto: TT

Asylboende i Kristinehamn drabbat av vägglöss

Uppdaterad
Publicerad

Ett femtiotal asylsökande flyttade i fredags från ett boende i Sunne till ett nytt i Kristinehamn. På båda ställena har det upptäckts vägglöss.

Runt 50 asylsökande flyttade i fredags från Hotell Selma i Sunne till ett asylboende på det gamla regementsområdet i Kristinehamn. Men där har de drabbats av vägglös. Det rapporterar NWT om , liksom Sveriges radio P4 Värmland.

– De här flyttarna är helt inhumana, man kan inte flytta någon till ett boende med vägglöss. Sedan skedde flytten på en fredag och Migrationsverket gick inte att få tag på, säger Monica Sturegren från Världen i Värmland till NWT.

– Det stämmer att det finns vägglöss i Kristinehamn men det är bara på ett rum och det rummet kommer att värmebehandlas idag, säger Elin Lundström enhetschef på Migrationsverket i Karlstad.

Vägglöss även i Sunne

I går rapporterade SVT Nyheter om att flyktingboendet på hotell Selma i Sunne stängs. När Hotel Selma rensades på inventarier bar arbetarna skyddskläder eftersom det upptäckts vägglöss i lokalerna även här.

– Det är vanligare att det inte finns vägglöss än att det finns såklart, men vi ser att det blir mer och mer. Vad det beror på kan jag inte svara på säger Elin Lundström, enhetschef Migrationsverket i Karlstad.

Lundström säger till SVT Nyheter Värmland är det två rum, ett boenderum och en samlingslokal som inte används just nu men där man också hittat spår av vägglöss, som nu kommer att saneras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.