Två personer är anhållna misstänkta för mord på en man i 20-årsåldern i Hagfors Foto: SVT

Åtal väntar för Hagforsmord

Uppdaterad
Publicerad

På måndag räknar åklagare Rebecca Hällgren med att åtal för sommarens misstänkta mord på en 20-åring i Hagfors ska vara väckt. Två personer, en kvinna och en man, är fortfarande häktade i väntan på rättegång.

Det var i slutet av juli som en man i 20-årsåldern hittades död i centrala Hagfors. Tre personer anhölls snabbt, två av dem häktades senare medan den tredje försattes på fri fot. Nu väntar alltså åtal mot de två som suttit häktade, misstänkta för mord, ända sedan de greps. Enligt NWT väntas åtal vara väckt på måndag och åklagaren, Rebecca Hällgren, menar att bevisläget mot de båda misstänkta är gott.

– Vi har hittat DNA från en av de misstänkta och från den mördade på en kniv. Och dna från den andre misstänkte på ett basebollträ som användes vid tillfället, säger hon till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.