Attackerade räddningspersonal på olycksplats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern körde genom avspärrningarna på en olycksplats i Filipstad under tisdagseftermiddagen och attackerade sedan räddningspersonalen när de påpekade det olämpliga i beteendet. Räddningspersonalen tvingades brotta ner mannen som nu misstänks för våld mot tjänsteman.

Det var vid tjugo i tre på tisdagseftermiddagen som olyckan var framme när två personer på motorcykel kolliderade med en personbil på Konsul Lundströms väg i Jonstorp i Filipstad. Räddningstjänstens personal spärrade av olycksplatsen i samband med olyckan.

– Då kom en man farande i bil och körde genom avspärrningarna, berättar Stefan Dangardt som är presstalesperson vid Polisen i Region Bergslagen.

Räddningpersonalen stoppade mannen och påtalade det olämpliga i beteendet.

– Då hoppade han ur bilen och gav sig på räddningspersonalen på plats, säger Stefan Dangardt.

Räddningspersonalen tvingades brotta ner mannen, som är i 60-årsåldern, för att freda sig från angreppet och tillkallade polis.

– Mannen misstänks nu för våld mot tjänsteman, uppger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.