Foto: Nordic Paper/Sven-Erik Claesson

Bäckhammars bruk startar under dagen

Publicerad

Efter det drygt två veckor långa produktionsstoppet kommer produktionen på Bäckhammars bruk att återupptas under dagen.

Det var i samband med en uppstart den 24 september som en trasig brunn ledde till ett nytt utsläpp till Visman och sedan dess har produktionen stått stilla.

Nu meddelar företaget i ett pressmeddelande att de båda pappersmaskinerna PM4 och PM5 kommer att starta under dagen så fort det finns tillräckligt med massa.

– Samtliga medarbetare har under den här perioden gjort ett fantastiskt jobb och nu ser vi alla fram mot uppstart, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör.

Enligt Stenquist har organisationen under det långa stoppet säkerställt sin reningsfunktion i reningsanläggningen samt skapat förutsättningar för en bra uppstart. Man uppger också att grundorsaken till tidigare problem är klarlagda och att åtgärder för att säkerställa att detta inte ska hända igen är vidtagna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.