Hör systrarna om hur det ska bli att mötas i SSL. Foto: SVT

Både Karlstad och Skoghall i högsta innebandyligan

Publicerad

Nu startar svenska superligan i innebandy och den här säsongen har Värmland två lag med i högsta serien, Karlstad IBF och Skoghall IBK.

– Jag tror att vi kommer klara det här, säger Nelly Swahn, back i Skoghall, som är nya i svenska superligan.

För henne handlar det inte bara om vem som är bäst i Värmland utan också om vem som är bäst i familjen. Hennes syster, Frida Swahn, spelar i Karlstad.

Fredag kväll spelar Karlstad sin premiärmatch i SSL mot svenska mästarna Täby. Medan Skoghall spelar på lördag mot Jönköping.

Men redan nu har diskussionerna startat inför derbyt 4 oktober då Värmlands två bästa lag, med Nelly Swahn i Skoghall och Frida Swahn i Karlstad, möts.

– Det är spännande, vi har mötts några gånger tidigare, vi får väl se om jag får en armbåge i ansiktet eller något, säger Frida Swahn.

– Jag kommer inte att vika mig, det är klart att det blir lite hårdare när det är syrran, säger Nelly Swahn.

– Hon är ju back och jag forward, vi får väl se om jag drar en tunnel och sticker runt henne eller hur det blir, säger Frida Swahn.

Sist i tabellen

Inget av lagen tillhör förhandsfavoriterna. Tvärtom. När SSL-tränarna tippade placerade de Skoghall allra sist i tabellen och Karlstad på elfte plats.

Jonas Kruse, tränare i Skoghall, säger att han inte ser några problem med att laget är nederlagstippat.

– Vi har ett bra go i laget, vi kommer att vara jobbiga att möta, det talar för oss. Vi kommer aldrig att ge oss, säger han.

Nelly Swahn säger att laget är bra men att det blir en kamp att klara sig kvar i serien.

– Jag tror att vi kommer att klara det här.

Karlstads sportchef Tony Swahn, pappa till Nelly och Frida, säger att Karlstadslagets mål är att bli bättre än förra säsongen och ta sig till slutspel.

Frida Swahn säger att hon längtar till premiärmatchen.

– Jag har gått hela sommaren och väntat på att den här fredagen ska komma så det känns väldigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.