Parvane Assadbegli (V) som sitter i kommunstyrelsen för Vänsterpartiet till vänster och Monika Bubholz (MP) kommunalråd i Karlstad. Foto: SVT

Både MP och V säger nej till Frankfurtlinjen

Publicerad

Det finns ingen politisk enighet i Karlstads kommun om att rädda flyglinjen till Frankfurt med kommunala pengar. Både Miljöpartiet och Vänsterpartiet säger nej till att satsa pengar på flyglinjen.

– Vi vill inte att det ska betalas alls av kommunala medel. Det bör betalas av de som reser med den här linjen, säger kommunalrådet Monika Bubholz (MP).

Förra året betalade Karlstads kommun, Region Värmland och Jönköpings kommun 23,8 miljoner till BMI för flyglinjen till Frankfurt.

Vänsterpartiet anser att linjen inte behövs.

– Det är inte viktigt alls att få igång flyglinjen. Flyget mellan Karlstad och Frankfurt har gått med underskott år efter år och vi har med skattemedel fått skriva av det underskottet, säger Parvane Assadbegli (V) som sitter i kommunstyrelsen för Vänsterpartiet.

Enligt Vänsterpartiet gynnas knappast näringslivet långsiktigt av miljöförstörande verksamhet.

– För att ha bra näringsliv i Karlstad måste vi tänka på miljön och inte finansiera miljöförstörande färdmedel för värmlänningarna, säger Parvane Assadbegli.

Monika Bubholz säger att hon förstår att näringslivet vill ha flyglinjen.

– Men frågan är komplex. Andra delar av näringslivet säger att vi kan lika gärna ta tåget till Gardermoen eller Arlanda så det är olika bilder.... Det är svårt att hitta en lösning för hur man ska finansiera det, men vi tycker inte att kommunen ska gå in med pengar, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer