Bilden är tagen i ett annat sammanhang än det som beskrivs i artikeln. Foto: TT/Arkiv

Bandidosledare överklagar häktningsbeslutet

Uppdaterad
Publicerad
Den 42-årige Bandidosledaren och en annan 44-årig man misstänks för människorov och grov misshandel efter att de greps av polis i helgen. I tisdags häktades båda två, men nu har Bandidosledaren överklagat beslutet, något VF var först med att berätta.

Det framgår i överklagan att hans advokat yrkar på att han ska släppas på fri fot i första hand och i andra hand att hovrätten ska häva beslutet om att ge åklagaren tillstånd att meddela restriktioner.

Brottsoffret förnekar brott

Som underlag för sitt yrkade anger mannens advokat att den person som enligt polisen ska ha varit utsatt för brottet har förnekat att något brott mot honom har begåtts. Hon skriver att: ”Enligt uppgift har den av åklagaren påstådda målsäganden varit i kontakt med polis och uppgett att han inte varit eller är utsatt för något brott.”. 

Enligt överklagan ska det dessutom inte finnas några vittnen som pekar ut Bandidosledaren när det gäller varken misshandelsrubriceringen eller människorovsrubriceringen. Advokaten menar därför att det inte finns några sannolika skäl för att mannen ska ha begått dessa brott.

Inga skäl för häktning

Avslutningsvis skriver advokaten att 42-åringen inte vet någonting om brotten och att han därför inte kan varken försvåra utredningen eller undanröja bevis. Hon menar därför att det inte finns något skäl för häktning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer