• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Bara bakdörrarna gäller för bussresenärer i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Från och med måndag får man bara gå på stadsbussarna i Karlstad genom de bakre dörrarna. Det här är ett sätt i att försöka minska spridningen av Coronaviruset, berättar Mathias Lindgren trafikchef för tätort på Region Värmland.

-  Vi har ju en del oroliga förare och även oroliga resenärer så det är ett sätt att försöka minska smittspridningen, säger han.

I och med ombordstigningen genom de bakre dörrarna på bussen kommer det inte heller att vara möjligt för resenärerna att köpa sin biljett av bussförarna.

-Det gäller att ha köpt sin biljett i förväg, förklarar Mathias Lindgren. Det är antingen mobilbiljett, periodbiljett eller att köpa biljett med reskassa i våra kortläsare ombord, som kommer att vara möjlig.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet