Landstinget i Värmland har gjort en anmälan enligt lex Maria till IVO efter att ett barn avled kort efter att ha förlösts. Foto: TT/SVT

Barn dog efter förlossning – landstinget anmäler

Uppdaterad
Publicerad

Landstinget i Värmland har gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter ett dödsfall i samband med en förlossning tidigare i år.

I ett pressmeddelande skriver landstinget om hur patienten, som var havande i vecka 39, kom till sjukhuset och hur man där snabbt märkte av komplikationer i samband med förlossningen.

Först efter ett akut kejsarsnitt lyckades man förlösa barnet – som snabbt flyttades till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm, men barnet avled efter ett dygn.

Nu har landstinget gjort ett anmälan enligt lex Maria till IVO som nu ska granska händelsen för att se om något gick fel eller om något kunde ha gjorts annorlunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.