Kolla in basketbingon som spelas av Elin Alteblad och hennes två barn Amanda och Clara, Victoria Alvarsson, Linda Hummerhielm, Bodil Holmblad och hennes hund Alwin. Foto: Hammarö basket dam

Hemmaträning: Basketlaget håller formen med bingo

Uppdaterad
Publicerad

Coronarestriktionerna ledde till att både formen och lagkänslan började svikta för damlaget i Hammarö basketklubb. Samtidigt kunde det med kort varsel bli dags för match. Lösningen? Basketbingo!

– Det blev lagom svårt och jobbigt, och väldigt konkret och självbelönande genom att kunna kryssa en ruta efter varje pass, säger Victoria Alvarsson som spelar i damlaget och även är coach för andra lag i klubben.

Träningsupplägget går till så att varje bingoruta innehåller en träningsaktivitet. Sen kryssar man för varje genomförd aktivitet och peppar varandra att få bingo.

Gensvaret blev stort både inom klubben och hos Hammarö kommun. Därför har damlaget klippt ihop en video för att inspirera andra att ta sig an basketbingo.

Se den i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.