Klockan 04.05 i måndags fick polisen larm om skottlossning på Kronoparken. Foto: SVT

Beskjutne mannen larmade inte själv

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har tidigare sagt att det var offret för skottlossningen på Kronoparken i måndags som själv ringde in larmet. Nu dementerar förundersökningsledaren den uppgiften. Dessutom framkommer det att polisen också utreder om skotten hade kunnat träffa de boende i området.

I måndags ägde en skottlossning rum i ett bostadsområde på Kronoparken. Det är fortfarande oklart om den som verkar ha varit måltavla för skotten blev skadad, eftersom han inte vill samarbeta med polisen.

Inledningsvis berättade Stefan Wickberg, polisens presskommunikatör, att det var mannen som själv hade ringt polisen och sagt att han blivit beskjuten. Men så var det inte, enligt förundersökningsledaren, Ola Gripö.

– Nej.

Vem larmade då?

– Det var någon annan.

Skott kunde träffat boende

Till en början rubricerades händelsen som misstänkt mordförsök och grovt vapenbrott, men ganska snart tillkom en rubricering: framkallande av fara för annan. Man tittar alltså på om skottet hade kunnat träffa någon annan.

– Vi hittade skador på fasaden som vi anser hör ihop med det som hänt, säger Ola Gripö.

Han kan dock inte svara på hur nära fönster och dörrar skadan uppstått. Den saken utreds fortfarande.

Flera hypoteser

Enligt NWT är polisområdeschefen, Mattias Forssten, ”övertygad” om att skottlossningen kan kopplas till gängkriminella och knarkförsäljning. Men Ola Gripö vill varken bekräfta eller dementera den uppgiften.

– Vi jobbar med flera hypoteser utan att veta exakt vad eller varför, egentligen, säger Ola Gripö.

Har ni någon misstänkt?

– Det vill jag inte gå ut med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer