Roger Larsson (KD) är en av de som överklagat beslutet om stängning av det särskilda boendet på Finnskogahemmet. Foto: SVT

Beslut om nedläggning av Finnskogahemmet överklagas

Publicerad
Beslutet om att lägga ner Finnskogahemmet i Bograngen som särskilt boende överklagas, bland andra av Roger Larsson (KD).
– Nedläggning är inte möjligt utan att det tas för prövning i fullmäktige, säger han.

Det var den 11 mars som socialnämnden i Torsby beslutade om nedläggning av det särskilda boendet på Finnskogahemmet – trots protester från såväl personal som boende och anhöriga. I stället ska hemmet drivas som trygghetsboende.

– Jag anser att det här är en förändring i kommunens inriktning och mål när det gäller den verksamhet som handlar om vård av äldre, säger Roger Larsson (KD).

Och det var en oenig nämnd som beslutade om nedläggningen. Roger Larsson, som lämnade in sin överklagan förra helgen, menar att beslutet går emot lagen.

– Det här måste tas i fullmäktige och får inte delegeras till nämnder. Och det är inte helt självklart att det finns en majoritet i fullmäktige som är för en stängning, säger Roger Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer