– Just nu tittar vi på om vi kan hitta en alternativ finansiering av det här, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson. Foto: SVT/Trafikverket

Beslut om trafiksituationen i Sysslebäck kan tas till våren

Publicerad

Efter att SVT Nyheter Värmland uppmärksammat situationen i Sysslebäck svarar nu Trafikverkets presschef att det förs diskussioner om det riskfyllda övergångsstället. Ett beslut om åtgärd kan vara på plats redan i vår.

Det finns inga enkla lösningar på problemen på riksväg 62 menar de aktörer som SVT Nyheter Värmland varit i kontakt med.

Vägen är statlig och förvaltas av Trafikverket. När det gäller trafikbrott är det polisens område och marken bredvid vägen är antingen kommunal eller privatägd,  men nu har ett första möte hållits mellan Trafikverket och Region Värmland.

– Just nu ligger ingen åtgärd inplanerad i åtgärdsserien för Värmland, men just nu tittar vi på om vi kan hitta en alternativ finansiering av det här, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

”Fantastiskt!”

Kommunalrådet i Torsby, Ann-Katrin Järåsen (S) vet inte om att frågan har lyfts när SVT Nyheter Värmland når henne.

– Vad roligt! Det här är något jag har haft på mina axlar i många år. Det har verkligen varit en långkörare. Jag förstår om man inte kan komma med några precisa åtgärder, men man tar upp ärendet är fantastiskt! säger Ann-Katrin Järåsen.

När det gäller inställningen till åtgärder som kan komma att påverka privatägd mark är kommunalrådet hoppfull.

– Jag känner mig trygg med att vi har en lokal opinion, så förhoppningsvis hjälper det till i diskussionen.

Hör en längre intervju med Trafikverket i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.