Bil fick bärgas efter att ha hamnat i diket mellan Nyängen och Grums. Enligt bilisten hade de fått snö från ett lastbilstak på sig under färd. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Besvärligt på vägarna

Publicerad

I snöovädrets spår är det är besvärligt väglag i hela länet.

De vägar som är värst drabbade på tisdagsmorgonen är, enligt Trafikverket: E45:an norr om Sunne, E16 från Torsby över Lekvattnet, riksväg 62 norr om Hagfors, väg 239 mellan Torsby och Ekshärad och så väg 241 mellan Munkfors och Sunne.

Här kan du följa hur trafikläget och väglaget utvecklas.

Inställda skolbussar

Skoltrafiken har drabbats på flera håll på morgonen. I Kil och Grums ställdes skolskjutsarna in, i Grums kommer de vara inställda hela dagen:

– De barn som inte tar sig till skolan får stanna hemma. I sådana här situationer blir det ingen frånvaro, säger Per-Ove Johansson, skolskjutssamordnare på Grums kommun.

I Arvika har en skolbuss fastnat i snöovädret enligt Värmlandstrafik.

– Vad gäller skoltrafiken så har det varit problem i Grums och Kil. I Arvika, Sunne och Forshaga har det varit besvärligt på vissa ställen men där har vi ändå kunnat genomföra trafiken, säger Jörgen Kalitzki, kommunikatör på Värmlandstrafik.

Halvtimmeslånga förseningar

Busslinje 204 mellan Sunne och Munkfors är inställd beroende på att chauffören inte tog sig till jobbet i snökaoset. Värmlandstrafik uppger också att de har förseningar på mellan på flera av sina linjer.

– Som värst är det 30-35 minuter på de längre linjerna, till exempel på linje 800 från Åmål och Säffle. Och linje 600 som går via Munkfors och upp i Klarälvdalen dras med cirka 20 minuters försening. Uppe i Arvika och på Hammarölinjerna har det också varit en del bekymmer, säger Jörgen Kalitzki.

Stadsbussarna i Karlstad är också drabbade av förseningar, fastkörda bussar och inställda linjer.

När det gäller tågen uppger Värmlandstrafik att de har kunnat gå som de ska. Däremot har de ersättningsbussar som för tillfället ersätter på Fryksdalsbanan när tåg är på verkstad haft en del bekymmer på grund av snöfallet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer