Tobias Thermells BIK har haft en jobbig höst än så länge Foto: Conny Sillén/TT, montage

BIK jagar vändning efter svaga inledningen

Uppdaterad
Publicerad

BIK har inlett årets säsong svagt. På tolv matcher har laget bara tagit fjorton poäng och med det är de två placeringar från sistaplatsen i Hockeyallsvenskan.

– Jag ser allvarligt på vårt läge och hur det har sett ut, men jag väljer också att se möjligheten, säger huvudtränaren Tobias Thermell.

Förra året slutade BIK Karlskoga tvåa i Hockeyallsvenskan och var snubblande nära en plats i SHL. Den formen har laget inte varit i närheten av under inledning på årets säsong.

Under onsdagskvällen föll laget hemma mot Västerviks IK – lagets tredje förlust i rad.

Ser möjligheterna

Trots situationen vill Tobias Thermell inte fokusera på det som gått fel.

– Vi kollar mer på möjligheter och vad vi kan göra bättre, vart vi kan förbättra oss, säger han och fortsätter.

– Vi försöker hitta lösningarna, det är det svåra. Problemen är inte svåra att se.

”Vi är absolut inget topplag”

Totalt har BIK förlorat åtta matcher, varav tre i förlängning eller straffar, av de tolv inledande matcherna.

– Spelet med puck tycker jag att vi kan göra enklare. Vi har haft några matcher där vi tappat pucken i flel lägen, säger Tobias Thermell.

Vill man upp mot fjolårssäsongens nivå behöver man höja sig, men frågan är om BIK är lika bra som förra säsongen.

– Vi är absolut inget topplag, det har visat sig de här matcherna. Men det är upp till oss att visa att vi kan klättra uppåt och det finns det möjligheter att göra, säger Tobias Thermell.

”Antingen ser man att allt är skit eller så ser man möjligheterna”

Fortfarande återstår majoriteten av årets säsong och än är det tidigt för BIK-supportrarna att ge upp hoppet om en lyckad säsong.

– Man kan välja två vägar, antingen ser man att allt är skit eller så ser man möjligheterna i det. Jag väljer alternativ två. Det kan vara så att pessimisten har rätt men optimisten har roligare, avslutar Tobias Thermell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.