BIK Karlskoga kvar i HockeyAllsvenskan

Det blir fortsatt spel i HockeyAllsvenskan för BIK Karlskoga.

Förutsättningarna för kvällens match  var enkla: vid vinst, fortsatt spel i HockeyAllsvenskan, förlust innebar kvalspel. BIK Karlskoga hade, tack vare viktiga segrar i slutet av matchserien, avgörandet i sina egna händer.

BIK Karlskoga tog kommandot mot ett lite yrvaket Västervik och det dröjde bara 43 sekunder innan utdelningen kom i form av mål av Gustav Thorell. Västervik piggnade till efter målet och skapade visst tryck på BIK. Västervik fick också möjlighet att kvittera i två powerplays men lyckades inte.

Andra perioden böljade fram och tillbaka, där Västervik skakade fram de bästa chanserna. I slutet av perioden forcerade Västervik men en storspelande Emil Gidskog i BIK-målet lyckades med god hjälp av sina uppoffrande utespelare hålla tätt.

Två minuter in i tredje perioden utökar BIK ledningen till 0-2 genom mål av Filip Ahl. Men Västervik skulle få sin reducering, efter 12 minuter gjorde Joacim Hedblad 1-2, framspelad av Dan Pettersson.

De sista minuterna blev en anstormning av Västervik men utan framgång. Slutresultatet  1-2 innebär att BIK Karlskoga spelar kvar i HockeyAllsvenskan och Västervik får kvala.