Foto: C More

BIK:s Joshua Karlsson stängs av fyra matcher

Uppdaterad
Publicerad

BIK Karlskogas Joshua Karlsson stängs av fyra matcher för tackling mot huvudet på Modos Tom Hedberg när lagen möttes i hockeyallsvenskan 14 november.

BIK-spelaren ska också betala skadestånd på 14 375 kronor. Det beslutade ishockeyförbundets disciplinnämnd på fredagen.

Det var efter bara fem minuter i första perioden i 17-åriga Joshua Karlssons debut i BIK Karlskoga som han drog på sig ett matchstraff efter tacklingen mot Modospelaren.

– Det går att diskutera hur länge som helst om den där situationen, men jag tycker själv att det kunde blivit utvisning i två minuter för charging, sa Karlsson till SVT Sport efter matchen.

Men disciplinnämnden ser annorlunda på tacklingen.

Tacklingen bedöms som våldsam dels på grund av kraften i tacklingen och dels att den kommer från en farlig infallsvinkel, anser disciplinnämnden.

Joshua Karlsson har uppgett till nämnden att han inte haft för avsikt att skada någon.

– Jag ser hela situationen som en olycklig händelse där jag som debutant i hockeyallsvenskan vill göra det som är rätt för laget samtidigt som min tackling medför en skadad motspelare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.