Bil voltade ut på åkern söder om Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

En personbil voltade imorse utanför Drevsta i Kristinehamn. När räddningstjänsten kom fram låg bilen på sidan, ute på åkern.

Det var klockan 06.35 på tisdagsmorgonen som larmet kom. Föraren, en man i 50-årsåldern, kunde ta sig ut bilen på egen hand och togs till Karlskoga lasarett med, vad som polisen definerar som, lindriga skador.

Polisen kommer att upprätta en anmälan om vårdslöshet i trafik samt olovligt avvikande från trafikolycksplats. Enligt föraren hade han påbörjat en omkörning av två bilar men föraren i den bil som var närmast ska inte ha uppmärksammat detta utan svängt också ut för att köra om bilen framför.

Detta ska ha fått till följd att föraren i olycksbien tvingats väja för att undvika kollision och i samband med det fått sladd på bilen vilket ska ha orsakat dikeskörningen.

Bilen som orsakade olyckan lämnade platsen utan att stanna och det är för närvarande okänt vad det var för bil eller vem som körde den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.