Foto: TT

Bilägare bet man som vägrade lämna ut bil

Publicerad

En man i Karlstad försökte hämta ut sin bil som omhändertagits av Trafikverket men när utlämnaren vägrade lämna ut bilen blev han misshandlad av bilägaren.

– Utlämnaren hamnade på motorhuven, hur vet vi inte. Och sedan blev han biten i handen så blodvite uppstod, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg

Det var på tisdagsförmiddagen som bilägaren kom för att hämta sin omhändertagna bil på Tormestad men när han inte kunde identifiera sig fick han inte hämta bilen. Bilägaren kom ändå åt nyckeln och försökte köra ut bilen varpå utlämnaren försökte hindra honom.

– Utlämnaren hamnade på motorhuven, hur vet vi inte, och sedan blev han biten i handen så blodvite uppstod, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg

Genom en trasig bilruta kunde utlämnaren komma åt bilnyckeln och på så vis hindra att mannen körde iväg med bilen.

– Mannen greps och det togs även beslut om kroppsbesiktning, säger Wickberg.

Händelsen utreds av polisen som misshandel alternativt grov misshandel, dessutom misstänks bilägaren för drograttfylleri och ringa narkotikabrott.

Det är oklart om mannen som misshandlades behövde uppsöka vård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.