Olyckan inträffade på väg 238 i höjd med Gjutmyren. Foto: SVT

Bilar i krock – väjde för hästar

Uppdaterad
Publicerad

En bil hamnade i diket efter en kollision mellan två bilar på länsväg 238 vid Fryksdalshöjden i Sunne kommun på torsdagskvällen. Olyckan föranleddes av att den ena bilen tvingades väja för hästar som stod mitt i vägbanan.

Olyckan inträffade vid 21-tiden i höjd med Gjutmyren, väster om Västra Ämtervik. Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen.

– En ambulans är framme och en är på väg. Totalt är fyra personer inblandade i olyckan. En bil låg i diket och en bil stod på vägbanan när räddningstjänsten kom fram, säger Linda Forsberg, som svarar för Räddningsregion Bergslagen, vid tjugo över nio.

Hästar mitt i vägen

Enligt polisen har den ena bilen tvingats väja och bromsa för hästar i vägbanan – varpå den andra bilisten krockade in i bilen.

– En personbil bromsar för att man ser de här hästarna på vägen, den nuddar då till en häst och blir påkörd bakifrån av annan bil. Men det verkar inte vara någon som har behövt lastas till sjukhus, det verkar ha gått lugnt till, säger Tony Alan, som svarar för Räddningsregion Bergslagen, vid 21.50.

Stoppade trafiken på länsväg 238

Olyckan orsakade stopp på länsväg 238.

Hur gick det för hästarna?

– Även för hästarna verkar det ha gått bra, och de har tagit sig till hagen, säger Tony Alan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer