Foto: TT

Biljakt i Karlskoga efter misstänkt drograttfull – polis skadad

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till lördagen försökte en polispatrull på länsväg 244 mot Grythyttan stanna en bil som körde vingligt. Men föraren stannade inte trots flera signaler från patrullen.

– Ibland kör han över hastighetsgränsen, ibland långsamt, det är en ryckig körning och ibland ligger bilen nära mittlinjen. Man gör bedömningen att det inte är farligt att fortsätta följa efter, eftersom det är lite trafik ute på vägarna, men man vill så klart få stopp på bilen, säger presstalesperson vid polisen Christina Hallin, till SVT Nyheter Örebro.

Patrullen följde efter bilen och vakthavande befäl hos polisen beslutade att lägga ut en spikmatta för att få stopp på bilisten.

Föraren som är i 20-årsåldern misstänks för drograttfylleri och för att inte ha stannat på polismans tecken. Passageraren, en kvinna i 25-årsåldern, misstänkts för ringa narkotikabrott.

I samband med att polispatrullen skulle få kontroll på de båda personerna i bilen blev en polisman skadad i ögat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.