Blåsig natt i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Det har blåst rejält i Värmlands län i natt, vilket har orsakat en del störningar på kommunikationer och eldistribution.

Ett antal larm om nedblåsta träd över vägar har kommit in under natten. NÄrmare klockan tio på förmiddagen var merparten nedblåsta träd bortforslade. Vilka vägar som påverkas just nu kan du se här.

Förseningar i tågtrafiken

Även tågtrafiken påverkades av blåsten. Under morgonen var det stopp i tågtrafiken mellan Kil och Sunne då ett träd blåst ned över spåret. Även tågtrafiken förbi Kristinehamn drogs med förseningar efter att ovädret orsakat ett signalfel.

Strömavbrott

Ovädret har också lett till flera strömavbrott. Ellevio skriver på sin sajt att man kommer att öka bemanningen för att hinna med att lösa alla avbrott.

Kulingvarning

SMHI har utfärdat flera vädervarningar, ingen för Värmland, men för Vänern varnas för kuling idag förmiddag med blåst på 18-25 m/s.

På SVT:s vädersajt kan du hålla koll på vädret som verkar bli blåsigt till och från under hela veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.