Foto: SVT

Blocketbedragare i Hagfors åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i Hagfors kommun åtalas misstänkta för att ha lurat 16 personer att förskottsbetala sammanlagt drygt 34 000 kronor utan att ha levererat varor.

Paret, en kvinna och en man i 40-årsåldern, misstänks för att mellan oktober 2016 och till början av januari i år ha lurat 16 målsäganden. Mannen ska ha svarat på annonser på internetsajten Blocket och sagt att han haft den varor som köparna efterfrågat. Sen har mannen fått köparna att förskottsbetala mellan 1000 och 4000 kronor för de olika varorna. Det har bland annat ha gällt bildäck, instrument och biljetter som aldrig levererades.

Penningtvätt

Pengarna ska i 14 av de 16 fallen ha först över till kvinnans bankkonto från köparen. Pengarna har sen, enligt åtalet, direkt flyttats till ett annat konto för att dölja att pengar kom från brottslig verksamhet. Paret misstänks ha lurat målsäganden på sammanlagt 34 010 kronor, och de två misstänks nu för bedrägeri och penningtvättsbrott. Mannen har delvis erkänt brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.