Nytt parti till höger om de borgerliga

Publicerad

Ett nytt parti, till höger om de borgerliga partierna försöker nu etablera sig i Värmland.

Borgerlig Framtid heter det. Företrädarna anser att de borgerliga blivit alltför vänstervridna.

– De har dragit sig väldigt långt åt vänster och vi är missnöjda med vad borgarna tycker och tänker nu, säger Björn Jonsson, som är distriktsansvarig för Värmland.

Partiet siktar på att ta sig in i riksdagen nästa val. Man hoppas också på att ta sig in i kommunpolitiken – bland annat i Karlstad.

Björn Jonsson passar på att leverera ett löfte från partiet som lär bli svårt att uppfylla. De ska se till att ett resecentrum i Karlstad äntligen blir byggt – och att det byggs dubbelspår på järnvägen från Karlstad till Norge.

Och det ska man tro på om ni kommer till makten?

–Svar ja, säger Björn Jonsson.

I programmet för landet kan man läsa att partiet bland annat vill ta krafttag mot brottsligheten, ändra på lagen om anställningsskydd, öka anslaget till försvaret och minska flyktinginvandringen, bland annat genom att det bara ska beviljas tillfälliga uppehållstillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer