Branäs bästa skidsäsong någonsin

Publicerad

På söndag avslutas den värmländska alpina skidsäsongen när Branäs, som sista anläggning, stänger. Och det är en rekordsäsong de lägger bakom sig.
– En dag som denna känns det alldeles fantastiskt när man har slagit alla rekord som finns. Det har varit den bästa starten på säsongen och den bästa avslutningen som någon kan komma ihåg i Branäs historia, säger Branäs platschef Martin Sturmhoefel när vi intervjuar honom i gondolliften på väg upp till toppen på Branäsberget.

Aldrig förr har Branäs skidanläggning haft så många gäster som under den gångna säsongen. Över 200 000 besökare kan anläggningen räkna in, besökare som i sin tur har genererat runt 440 000 skiddagar.

– Vi har ju haft fantastiska förutsättningar den här vintern med bra lägre för att producera snö och sedan har naturen hjälp till att fylla på. Sedan ökar ju intresset för alpinsemester i Sverige och vi ligger uppenbarligen på rätt plats, säger Martin Sturmhoefel.

En bra vinter, ja, men vad har ni gjort som bidragit till rekordsäsongen?

– Dels har vi expanderat och vi satsar jättehårt på att få bra kvalitet på snön, öka vår service och satsa på att vara en barnfamiljsanläggning, att vara det perfekta stället för barn. 

Bästa säsongen någonsin

Branäs har gjort rekordsäsonger förr men den här sticker ut. Allt är ännu inte summerat men ökningen ligger mellan 15 och 20 procent.  Och framgångarna väcker mersmak hos ledningen som kommer att fortsätta satsa.

– Vi fortsätter att expandera. Bland annat byggs nu ett nytt bycentrum på toppen med 600 bäddar, restaurang och butiker. Sedan fortsätter vi växa i skidområdet. Vi projekterar just nu för en ny nedfart och vi fortsätter bygga ut snösystemet, säger Martin Sturmhoefel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer