Foto: SVT

Brand i flerfamiljshus i Storfors – utreds som grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningsstyrkor från flera orter bekämpar en brand i ett flerfamiljshus i Storfors. Polisen misstänker att den varit anlagd och utreder nu händelsen som grov mordbrand.

Larmet nådde SOS klockan 05.21

Enligt polisen brann det då kraftigt med öppna lågor och räddningstjänsten koncentrerade sig på att förhindra branden från att sprida sig till kringliggande fastigheter.

Alla boende ska ha tagit sig ur den brinnande fastigheten och det finns inga rapporter om personskador.

Branden var vid 8.30-tiden är ännu inte under kontroll. Sex enheter från räddningstjänsten är på plats samt flera ambulanser.

– Man vet ännu inte orsaken till branden eller var den startade. När räddningstjänsten anlände var det rök i trapphuset, säger insatsledare Åke Hildingsson.

Senare under förmiddagen meddelade polisen att det framkommit uppgifter som gör att de nu misstänker att branden var anlagd. Därför utreder de nu händelsen som grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.