Det brinner i rasmassorna efter magasinsbyggnaden på gården. Foto: Räddningstjänsten Sunne

Brand på gård utanför Sunne

Uppdaterad
Publicerad

En ladugård och en magasinsbyggnad har brunnit ner till grunden på en gård i Kvarntorp mellan Skacksjö och Mårbacka i Sunne.

Enligt räddningstjänsten har inga djur eller människor kommit till skada.

Larmet om branden kom vid 12.20 och räddningstjänsten hade styrkor från Sunne, Gräsmark och Munkfors på plats. De stora byggnaderna gick inte att rädda, men bostadshuset har klarat sig.

– Bostadshuset ligger precis intill, men vinden ligger i rätt riktning så den är inte i fara, säger Conny Sundberg insatsledare vid räddningstjänsten i Sunne. 

Troligen orsakat av eldning

Vid 14-tiden brann det fortfarande i rasmassorna och en reducerad styrka kommer vara kvar och bevaka att branden inte sprider sig under eftermiddagen. Brandorsaken är inte helt klarlagt, men beror troligen på eldning utomhus i kombination med blåst.

– Fastigheten är nyligen såld och de gamla ägarna var här och pysslade och eldade lite skräp. Troligtvis har en flaga antänt ladugården, säger Conny Sundberg.

Det brinner i rasmassorna efter magasinsbyggnaden på gården. Foto: Räddningstjänsten Sunne

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.