Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera krogar och restauranger upplever personalbrist i spåren av pandemin. På O'Learys har man motarbetat personalbristen på ett annorlunda sätt. Foto: SVT

Brist på erfaren servicepersonal på flera krogar i Karlstad

Publicerad

Flera restauranger och krogar i Karlstad uppger nu att de har stor brist på erfaren servicepersonal.

– Det finns väldigt många unga människor att få tag på men väldigt få som redan har lite förkunskap, säger Christer Arnesson ägare på Tryckeriet.

Enligt Christer Arnesson på Tryckeriet och Henrik Johander, driftchef på O'Learys, tvingades mycket servicepersonal sadla om till andra yrken eller börja studera under pandemin, vilket de tror ligger till grund för varav det nu råder en brist på erfaren personal i branschen.

På O'Learys har man motarbetat personalbristen på ett annorlunda sätt. Se hur i klippet ovan.

Restriktioner slopas

Trots den påtagliga personalbristen ser båda fram emot att restriktionerna på serveringsställen slopas den 29 september och att de då kan välkomna fler gäster igen.

– Vi har ju sett fram emot det här. Sen så har man ju den lilla skräcken av hur vi ska bemanna upp så att vi kan servera alla som kommer. Så det är lite blandad förtjusning och lite pirr i magen också. Men det är klart att vi löser det och att det blir jättebra, säger Christer Arnesson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Krogägaren tror att trycket på serveringsställen kommer vara stort när restriktionerna slopas. Men vad tror gästerna själva? SVT har frågat.

Christer Arnesson förväntar sig ett stort tryck på krogar och restauranger. Men hur känner gästerna egentligen? SVT har gett sig ut i vimlet och frågat Karlstadborna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer