Värmland hör till de sämsta länen i landet när det gäller underkända vägavsnitt enligt en undersökning som Motormännen har genomfört. Foto: SVT

Brister i vägnätet i Värmland

Publicerad

Värmland har det tredje sämsta länsvägnätet i landet enligt Motormännens senaste mätningar där tre procent av nätet av länsvägar i Värmland får underkänt. Undersökningen visar att ju lägre befolkningstäthet ett län har desto sämre är vägarna.

Det är Motormännens vägombud som har genomfört undersökningen. Genom att kartlägga vägojämnheten med hjälp av vibrationssensorn i en smartphone och ett datainsamlingsprogram har Motormännen jämfört kvaliteten på 7300 mil väg i landet. Även när det gäller Europa- och riksvägsavsnitt så ligger Värmland bland de sämre länen.

Motormännen menar att undersökningen tydligt pekar på att vägarna i skogs- och glesbygdslänen är sämre än i övriga landet samtidigt som Europa- och riksvägar allmänt har en hög kvalitet. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer