Brorsson fokuserar under en av tävlingarna i Holmenkollen Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix / TT

Brorsson nära pallskräll i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Mona Brorsson imponerade i söndagens jaktstart i norksa Holmenkollen. Värmländskan var länge med i kampen om en pallplats men föll tillbaka på slutet och åkte i mål som 13:e.

– Jättekul att vara med däruppe, sa Mona Brorsson till TV4 efter loppet.

Mona Brorsson gick som nummer 14 i jaktstarten men ett starkt skytte gjorde att hon snabbt klättrade i resultatlistan. Efter att hon skjutit fullt i både första och andra skyttet gick hon ut som sjua. När hon sedan även satte alla fem skotten i det första stående skyttet var hon tvåa och med i kampen om en pallplats.

”Jag kan inte vara missnöjd”

Dessvärre blev det en bom i den avslutande skjutomgången och det kostade Brorsson en topp-placering. Hon åkte till slut i mål som 13:e men hade bara drygt tio sekunder upp till femteplatsen.

– Det var en bom som slank ut och man vill ju alltid skjuta fullt. Men bara en bom den här veckan, jag kan inte vara missnöjd, sa hon till TV4.

Det fina skyttet var hon mycket nöjd med men hon hade hoppats att kunna ge mer i åkningen.

– Man känner att man saknar det där lilla extra, sa hon till TV4 och berättade att hon haft svårt med återhämtningen.

Tungt för övriga värmländskor

För loppets övriga värmländskor, Linn Persson och Emma Nilsson, blev det inte lika fina resultat som för Brorsson. Emma Nilsson åkte i mål som 41:a med två bom och Linn Persson kom strax därefter på 44:e-plats med tre missade skott.

Vann loppet gjorde vitryskan Darya Domracheva före slovakiska Anastasija Kuzmina.

För skidskyttarna avslutas världscupsäsongen nästa vecka med tävlingar i Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.