– Det är jättebeklagligt, vi ska göra allt för att det inte ska upprepas, säger Marie Edling på Säffle kommun om hemtjänstens tvättmiss. Foto: TT

Brukare i Säffle fick gå i lortiga kläder i flera månader

Uppdaterad
Publicerad

Under närmare tre månaders tid hade inte hemtjänsten i Säffle tvättat en brukares kläder.

– Det är jättebeklagligt, vi ska göra allt för att det inte ska upprepas, säger Marie Edling är avdelningschef för funktionsstöd i Säffle kommun.

Det var den andra augusti som det uppdagades att brukaren inte fått sina kläder tvättade på flera månader. Den senaste tvätten hade gjorts den nionde maj. Upptäckten resulterade i en lex Sarah-rapport och kommunen ska nu utreda hur tvätten kunnat missas under så lång tid.

– Det bokades in en tvätt omgående och vi går genom detta med personalen för att det inte ska hända igen, säger, avdelningschef Marie Edling.

Tvätt har glömts bort tidigare

Hemtjänsten i Säffle har missat att se till att få brukares kläder tvättade och enligt Marie Edling skapade kommunen en ny rutin för tvätt i fjol.

– Det finns en rutin. Nu ska vi utreda vad det beror på att det har missats igen och om vi behöver vi vidta ytterligare åtgärder, säger Marie Edling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer