Bryngfjordens skidbacke i Karlstad stängd tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

Medan skidbackarna i Kil, Deje, Grums och Årjäng har öppnat för säsongen håller Bryngfjorden i Karlstad stängt. En trasig högtryckspump har stoppat produktionen av konstsnö och en ny pump väntas bli levererad tidigast den 20 januari.

– Vi hade lite otur, säger Mikael Eskilsson, verksamhetschef vid kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstad.

Bryngfjordens skidbacke i Karlstad håller stängt i väntan på en mer konstsnö. Högtryckspumpen som tar upp vatten från Klarälven till snökanonen är trasig. När backen kan vara klar att öppna vet ingen idag.

Det är Karlstads kommun som äger och driver anläggningen. Den nya pumpen kostar 100 000 kronor och är beställd från Tyskland.

Vecka tre ska Karlstads slalomklubb starta sin skidskola i Bryngfjorden, något som i nuläget ser svårt ut.

Hör Mikael Eskilsson, verksamhetschef vid kultur- och fritidsförvaltningen i Karlstad, berätta i klippet om problemen vid Bryngfjorden. Hör även vad den stängda backen betyder för verksamheten i Karlstad slalomklubb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.