Tillfällig bönelokal blir gamla postens lokaler på Kronoparken Foto: SVT

Bygglovsansökan för moskén på gång

Publicerad

Nästa vecka ska ledningen för Islamiska kulturföreningen i Karlstad träffa Karlstads kommun angående moskébygget på Rud.
– Vi kommer lämna in bygglovsansökan inom kort, säger Rauf Ahmadi föreningens ordförande.

Föreningen har stått utan bönelokal en tid och under sommaren har fredagsböner hållits utomhus. Men, för några veckor sedan skrev man ett tvåårigt kontrakt och kommer tills vidare hålla till i gamla postens lokaler på Kronoparken.

– Vi renoverar lokalen nu, men håller fredagsbön där.

Målet är att moskén ska stå klar inom två år. Totalt beräknas bygget kosta 15-20 miljoner kronor. Delar av summan har man redan fått in, men fortfarande fattas pengar. 

– Folk vill se att det blir något innan de betalar, säger Rauf Ahmadi.

Bidrag från hela landet

Ritningarna är klara sedan länge, nu ska bara bygglovsansökan skrivas färdig.

– Så fort bygglovet är klart börjar vi bygga. Pengarna finns till att starta bygget och många frivilliga vill hjälpa till. 

Var kommer pengarna ifrån?

– Vi har sålt andelar i byggnaden och folk från trakten, och faktiskt hela landet, har betalat. Allt från 1250 kronor till över 100 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Moskébygge i Karlstad

Mer i ämnet