Platschefen Bennie van Klaveren beskriver Haganäsets camping som en spökstad när norrmännen inte är där. Wenche Løvlien brukar vara där hela sommaren, men i år blev det bara en helg. Foto: SVT

Campingen blir en spökstad – igen

Uppdaterad
Publicerad

I onsdags rödlistades Värmland och vid midnatt mellan fredagen och lördagen återinförs kraven på tio dagars karantän efter Värmlandsresor. Det blir ett hårt slag mot Haganäsets camping, där 99 procent av säsongsgästerna är norrmän.

I klippet ovan: De norska campinggästerna om att Värmland åter rödlistats.

Haganäsets camping utanför Charlottenberg har stått nästan tom större delen av sommaren. Så fort beskedet om att Värmland grönmarkerades, den 24 juli, strömmade gästerna in. De hade stått redo vid gränsen i en lång karavan av bilar.

Men, det gick inte mer än tre veckor innan norska regeringen åter rödlistade Värmland och gränsen blir därmed ”stängd” igen.

Enligt platschefen, Bennie van Klaveren, är det bara en norrman som valt att stanna kvar – och därmed bli tvungen till tio dagars karantän vid hemkomsten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet