Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I konstnären Lars Lerins tv-serie Vägen ut berättar han och hans medverkande om hur missbruket påverkat deras liv. Hör Cecilia af Jochnick från Väse i klippet ovan.

Cecilia från Väse berättar om sitt missbruk i tv-serien ”Vägen ut”

Uppdaterad
Publicerad

Cecilia af Jochnick från Väse missbrukade alkohol och klarade inte av att sluta själv. För 16 år sedan sökte hon hjälp – och nu berättar hon om sina erfarenheter i Lars Lerins nya tv-serie ”Vägen ut”.

I konstnären Lars Lerins tv-serie ”Vägen ut” berättar han och de medverkande om hur ett missbruk präglat dem som personer och hur det påverkat deras liv. Genom att måla närmar de sig själv och varandra och i del tre, som sänds på SVT på tisdag, berättar Cecilia af Jochnick från Väse om sitt missbruk.

Hon har jobbat som journalist och föreläsare men är i dag pensionär. Många som känner henne blir förvånade när hon berättar om sitt förhållande till alkohol.

– Jag slutade dricka väldigt tidigt jämfört med många andra men jag förstod att det var något jag inte klarade av själv utan var tvungen att få hjälp, säger hon

Det har gått 16 år sedan hon sökte hjälp för missbruket.

I klippet hör du Cecilia berätta om reaktionerna hon fått efter att ha talat öppet om sitt alkoholmissbruk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer