Forshaga kommun tillsatte i dag en internutredning för att utreda om flera enhetschefer fått vaccin mot covid-19. Foto: SVT

Chefer inom Forshaga kommun kan ha gått före i vaccinkön

Uppdaterad
Publicerad

Forshaga kommun tillsatte i dag en internutredning för att utreda om flera enhetschefer fått vaccin mot covid-19 trots att de inte jobbar nära patienter.

– Jag har nåtts av det här i dag att ett antal chefer ska ha fått vaccin och det är i så fall frågan om slattar som getts till fel personer, säger förvaltningschefen för vård- och omsorg i Forshaga, Marita Edlund.

Marita Edlund säger att hon varit väldigt noggrann med att kommunen ska följa prioriteringsordningen och inte bryta mot Folkhälsomyndighetens regler.

– Det är därför personalchefen och jag nu startat en utredning. Det handlar om fler än en men färre än fem enhetschefer inom vård- och omsorg, säger hon.

Hon påpekar att om det funnits vaccinrester så ska de gå till personer som är prioriterade.

– Stämmer de uppgifterna jag fått i dag handlar det om individer som har valt att gå förbi vaccineringsoordningen och vaccinera enhetschefer. Jag är irriterad eftersom det här handlar om vår trovärdighet, säger Marita Edlund till SVT Nyheter Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet