– Det är klart, ser jag det i backspegeln var det kanske inte jättetoppen, säger Tommy Ernerudh om sin omdiskuterade krönika i VF där han hyllade Länsförsäkringar, som nu blir hans arbetsgivare. Foto: SVT

Chefredaktören lämnar VF

Publicerad

Värmlands Folkblads chefredaktör Tommy Ernerudh lämnar tidningen. Istället ska han bli kommunikationschef på Länsförsäkringar i Värmland.
– Roligt, utvecklande, spännande, säger han till SVT.

Tommy Ernerudh har jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare för VF sedan 1 april i år då Peter Franke lämnade uppdraget. Samtidigt slutade Ulrika Obstfelder Peterson jobbet som vd på tidningen för ett arbete som vd på just Länsförsäkringar Värmland.

Därefter har Nya Wermlandstidningen, NWT, köpt VF.

– Det har varit stora förändringar på tidningen och många funderar på om man ska göra något annat, säger Tommy Ernerudh.

Han börjar sitt nya jobb på Länsförsäkringar i början av 2018, men någon efterträdare till honom på VF har inte utsetts.

Hyllade Länsförsäkringar i krönika

Nyligen skrev Tommy Ernerudh en omdiskuterad krönika i VF där han bland annat hyllade Karlstads kommun, Helmia – och Länsförsäkringar.

Du måste ju ha sökt det här jobbet då, hur tänkte du med att hylla företaget i tidningen?

– Det var ingen big deal, jag tänkte helt enkelt inte på det då.

Men hur smart tycker du det var?

– Det är klart, ser jag det i backspegeln var det kanske inte jättetoppen.

Så du ångrar alltså krönikan?

– ...nej, det vill jag inte säga att jag gör.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer