Shivan Hussein skaffade en odlingslott i Gräsdalen i våras, hör honom berätta mer i klippet ovan. Foto: SVT

Coronaeffekt vid odlarförening i Karlstad: ”Har kö till lotterna”

Publicerad

Allt fler verkar intressera sig för odling och vid Gräsdalens Odlarförening i Karlstad har man märkt av en ”coronaeffekt”.

– Intresset har ökat. I årets början hade vi sex lediga odlingslotter men är allt uthyrt och vi har kö istället, säger Pontus Börjesson, ordförande vid Gräsdalens Odlarförening.

I Gräsdalen i Karlstad har föreningen odlat sen 1980-talet. Det finns 120 odlingslotter 50 kvadratmeter stora som man hyr för 400 kronor per år. I början av året var ett antal lotter lediga. Men sen kom coronakrisen och efterfrågan på odlingslotterna växte.

– Jag har ju inte direkt gjort en undersökning men med tanke på att det var en så tydlig ökning. De flesta förfrågningar vi fått är under april och maj, säger Pontus Börjessson.

Coronaviruset i Värmland

Han tror det ökade intresset för att odla beror på ökat intresset för miljö, ekonomi och på att det finns tv-program som inspirerar.

Shivan Hussein skaffade en odlingslott i Gräsdalen i våras, hör honom berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet