Ulrica Boström tvingas nu stänga sin klädbutik i centrala Karlstad. Stora delar av förra året kunde hon inte ta ut egen lön och kunderna svek. Nu går det inte längre. Foto: SVT

Coronakrisen tvingar klädbutiken att stänga – ”Kunderna törs inte gå in”

Uppdaterad
Publicerad

Ulrica Boström tvingas nu stänga sin klädbutik i centrala Karlstad. Stora delar av förra året kunde hon inte ta ut egen lön och kunderna svek. Nu går det inte längre.

– Det är katastrofalt, det kommer inte in några kunder.

Coronapandemin och uteblivna kunder gör att Ulrica Boström tvingas slå igen sin lilla modebutik i Karlstad på Östra Torggatan. För trots halverad hyra under några månader 2020, leverantörer som skjutit upp flera betalningar, permitterad personal, kortare öppettider och speciallösningar för personer i riskgrupp samt utebliven egen lön, så har det inte hjälpt.

– Mitt hyreskontrakt går ut om nio månader och nu var jag tvungen att lämna besked och då fick vi reda på att hyran ska höjas. Då var det lättare att ta beslutet att stänga, säger Ulrica Boström.

Coronaviruset i Värmland

Under pandemin har hon tvingats leva på sin mans lön, så att privatekonomin ska gå ihop, men företagets ekonomi är nu körd i botten.

– Man kan söka omsättningsstöd men det kommer ju aldrig så man kan söka det. Jag tror att det är i mitten av februari men då är det från augusti förra året. Det tar ju alldeles för lång tid och sen är det inte så mycket pengar heller.

Hör Ulrica Boström berätta mer beslutet om att stänga klädbutiken i klippet ovan och vad som blev droppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet