Se Birgitta Larsson, skoldirektör på gymnasiet och vuxenutbildning, berätta om studieskulderna i videoklippet. Foto: SVT

Coronapandemin har bidragit till studieskuld på Karlstads gymnasieskolor

Uppdaterad
Publicerad

Årskurs ett och två på de kommunala gymnasieskolorna i Karlstad visar på en svagare måluppfyllelse i år jämfört med år 2020. Från Tingvallagymnasiet bedöms att det finns en risk att färre kommer ta sin gymnasieexamen i år.

Nu står gymnasieskolan i studieskuld. Extra stödinsatser har gjorts genom att förstärka stödorganisationen, förändra kursslutdatum och uppmuntra eleverna till att söka lovskola.

– Lärare och elever har arbetat hårt tillsammans för att eleverna ska nå så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling, säger Alexander Torin, ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Coronaviruset i Värmland

Det finns flera orsaker till resultaten, men coronapandemin står i fokus. Vissa elever har svårt med allt som distansundervisningen innebär. Det finns även en ökad psykisk ohälsa kopplat till pandemin.

Se Birgitta Larsson, skoldirektör på gymnasiet och vuxenutbildning, berätta om studieskulderna i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet