Coronasmitta inom omsorgen i Munkfors och i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad
Under tisdagen bekräftade både Munkfors kommun och Kristinehamns kommun att man har smittan i sina omsorgsverksamheter.

I Kristinehamn har man under påskhelgen konstaterat en smittad person på en gruppbostad inom funktionsstöd. Den som har insjuknat tillhör inte uttalad riskgrupp.

– Det är så klart jättetråkigt att två inom vår omsorg drabbas, men tyvärr inte oväntat. Det positiva är att det ännu inte sker inom äldreomsorgen. Den smittade tillhör inte riskgruppen och har dessutom lindriga symptom, säger Eva-Lotta Lindskog, socialchef, i Kristinehamn, till Värmlands Folkblad.

Oklart hur många

I Munkfors tog man under helgen prover på både personal och vårdtagare inom verksamheten för vård- och omsorg. Detta för att personerna har uppvisat symtom på covid-19. Resultatet från dessa prover visar att det finns konstaterad smitta inom verksamheten.

– På grund av sekretess kan vi inte gå ut med information om hur många som har smittan och om de är vårdtagare eller personal. Alla som berörs har vi en nära dialog med, säger Malin Holm, medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen till NWT.

Fler provsvar inväntas under veckan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet