Det är oklart om utbrottet kan kopplas till någon speciell händelse. Foto: SVT

Coronautbrott bland skolelever i Torsby

Uppdaterad
Publicerad

På Stjerneskolan har totalt 16 elever i årskurs tre och fyra bekräftats smittade mellan onsdagen och söndagen. Idag utgår ett brev från skolan till vårdnadshavarna, där man uppmanar dem att engagera sig i hur rekommendationerna följs.

– Vi måste hjälpas åt att påminna elever att begränsa sina sociala kontakter, säger gymnasiechefen Marcus Lech.

Initialt testade fem stycken elever som utvecklat symtom positivt under onsdagen och torsdagen förra veckan. Undervisningen för årskurs tre och fyra övergick till distans, och ett omfattande smittspårningsarbete inleddes. På söndagen hade ytterligare elva elever bekräftats smittade. En fjärdedel ska inte ha uppvisat några symptom.

Det är oklart ifall smittoutbrottet kan kopplas till en särskild händelse.

Coronaviruset i Värmland

– Vår uppgift är att ta reda på vilka eleverna träffat, inte exakt vad de gjort. Men vi vet att fritiden har betydelse och därför ber vi föräldrarna om hjälp med att påminna om rekommendationerna, säger Marcus Lech.

Till en början kommer undervisningen på distans fortlöpa under denna vecka, och all träning ske utomhus.

– Vi stämmer av med smittskydd i slutet av veckan och beslutar sedan hur vi går vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet