Se bilderna från bilträffen i Sunne. Foto: Dan Forslund

Corvette-invasion i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

Över helgen har Sunneborna chansen att få uppleva amerikanska sportbilar på nära håll när svenska Corvette-klubben håller sitt sommarmöte på Selma Spa.

Till Selma spa i Sunne har nästan 290 bilar med tillhörande entusiaster anlänt. Bilarna är corvetter ur alla sju generationer och under lördagskvällen ska de finaste bilarna prisas. En ur varje generation.

– Man tittar på bästa puts och skick, hur bilen är renoverad. Det finns två olika läger: vissa vill ha original och andra vill sätta sin egen touch på bilen. Ibland har man klätt på den utrustning för mer pengar än vad man köpte bilen för, säger Christer Woxberg.

Biltur till Torsby fordonsmuseum

Ordföranden i klubben, Christer Woxberg, är ute på tur när SVT Nyheter pratar med honom. Klubbens medlemmar kör en runda under lördagen med tio stopp, bland annat Torsby fordonsmuseum.

Rundan är på elva mil. Längst rundan svarar bilisterna på frågor och bilar och om Värmland.

– Folk sitter i trädgårdarna med picknick-korgar och vinkar när vi kör förbi. Värmland är verkligen motorvänligt, säger Christer Woxberg.

Svenska Corvetteklubben är landets största motorklubb och Christer Woxberg menar att det är gemenskapen lockar.

– Man träffar människor man aldrig skulle träffat annars. Medlemmarna är i åldrarna 25 till över 80 år och det vi har gemensamt är bilarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.