Foto: Klarälvsloppet

Dags för Klarälvsloppet

Publicerad

I helgen körs Sveriges längsta rullskidlopp – Klarälvsloppet. Nio mil stakning från Hagfors till Karlstad erbjuds och målet är att bli världens största skidtävling på sommaren.
– Vi kan nå det målet redan nu i helgen, säger vd Glenn Olsson.

Det är tredje året som loppet körs. Ett lopp där deltagarantalet vuxit för varje år och detta år har föranmälningarna ökat med 25 procent jämfört med förra året. vd:n Glenn Olsson räknar med att mellan 1 500 och 1 600 kommer att delta i helgen.

– Vi har en fantastisk bana med asfalt hela vägen, insprängd i vacker natur. Det är unikt i världen att ha en sådan bana.

Fler elitåkare

Löpare, rullskidåkare och cyklister kan delta både i tävlings- och olika distanser av motionslopp. Nytt för i år är ett 500 meter långt lopp för barn. En annan nyhet är samarbetet med Visma Ski Classics.

– Det innebär att fler elitåkare kommer att delta som en upptakt på vintersäsongen, säger Klarälvsloppets vd Glenn Olsson.

Störst i världen

Målet med loppet är att bli väldens största.

– Beroende på hur många anmäler sig på morgonen för loppet så ser vi om vi jkan nå det målet redan i år. Annars hoppas vi att nå det målet nästa år.

Loppet kommer att avslutas med ett After-Racekalas i centrala Karlstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer